Hela 70 år kan nu Alingsås Diabetesförening se tillbaka på. Det var den 16 oktober 1951 som föreningen såg dagens ljus. Det skulle ta nästan 70 år innan föreningen fick ett eget hem. Nu håller man till på Nyebrogatan 12.

Alingsås Diabetesförening m.o. är det hela och rätta namnet. Bokstäverna m och o betyder med omnejd. Hur många ideella krafter är det inte som under de gånga 70 åren arbetat för föreningens bästa.

Många aktiviteter

Alingsås Diabetesförening är en aktiv förening. Varje månad är det månadsmöte där man ofta har något aktuellt ämne som tas upp. Året startar som regel med en grillkväll där vi lånar in oss i fiskeföreningens stuga vid Saxebäcken.

-Att vi nu har en egen lokal betyder mycket för oss, säger föreningens ordförande Kjell Åkerman. Förut fick vi alltid boka in oss i någon annans lokal. Nu styr vi verksamheten själva.

Förutom månadsmöten har föreningen börjat med promenader var annan vecka. För föreningens ungdomar arrangerar man aktiviteter ett par gånger per år. Det kan vara ett biobesök eller exempelvis en resa till Liseberg. Allt emellanåt träffas man på förmiddagskaffe och numer givetvis i den egna lokalen.

Utbyta tankar

Det är inte alltid som programmet är det viktigaste på ett månadsmöte. Just att träffa likasinnade människor, som har samma problem som du själv, är oerhört viktigt. Att utbyta tankar och erfarenheter kan göra att just du får svar på de frågor du har. Det kan vara frågor som en läkare eller diabetessköterska inte kan svara på.