diabetes.nu drivs av forskare och läkare i Göteborg. Här finns mycket information om sjukdomen, behandling och mediciner. Här finns också recept på nyttig mat för personer med diabetes och alla andra som vill må bra.

 


Under fliken Om Diabetes finns mycket information.

Forskning är viktig om diabetes typ 1 ska kunna utrotas. Diabetesorganisationen i Sverige samarbetar med Barndiabetesfonden för att samla in pengar.

 

På NDR finns en mängd uppgifter både personliga och om andra personer som vårdas för sin diabetes. Det finns statisk och det går att jämföra hur ens egen vårdcentral eller region står sig gentemot andra och riket som helhet. Det finns många sökfunktioner och filtreringsmöjligheter. Statistikuppgifterna är tillgängliga för alla men personliga uppgifter är bara åtkomliga med BankID.

diabetesportalen.se har som syfte att öka kunskapen om diabetes och vad som händer inom diabetesforskningen. Den vänder sig till alla som är intresserade av diabetesforskning – till patienter och anhöriga och till dem som i sitt arbete kommer i kontakt med diabetes. Här finns nyheter om diabetes från hela världen presenterade på ett populärvetenskapligt sätt. Dessutom har portalen fördjupningsartiklar, forskarporträtt, sammanfattningar av doktorsavhandlingar, en frågelåda och filmade föredrag.

 


Amerikansk hemsida. Använd webbläsarens översättningsfunktion för få texten på svenska.

Dokument att ladda ner

Ann Fernholms informativa broschyr om socker.

DiOS medlemsfolder.
Ladda ner, skriv ut med vänd på kortsida och vik på tre.