Ett 100-tal personer hade tagit sig till Missionskyrkan i Uppsala denna regniga torsdagskväll i november, för att lyssna på professor Kerstin Brismars budskap om att typ 2 diabetes kan botas.

Diabetsorganisationens Tierprepresentant Karin Jansson hade först bokat lokal i kyrkan för 30 personer men kunde snabbt konstatera att det skulle komma många fler för att lyssna på det lockande budskapet. Kerstin Brismar talade skickligt om nya forskningsrön kring diabetes så att alla förstod och publiken kunde konstatera att det fortfarande är budskapet ”Ät mindre och rör på Dig mer!” som gäller.
Efter den lyckade föreläsningen så var det många som ville växla några ord med föreläsaren själv och Kerstin stannade kvar så att de som ville fick svar på sina frågor.
Diabetesorganisationens styrelse var på plats och representerades av ordf Thomas Magnusson, Karin Jansson, Tierp och Ann Lindström, Stockholm.

 

Många personer med diabetes ville tala med kvällens föredragshållare – professor Kerstin Brismar

 

Karin Jansson från DiOS i Tierp, också medlem i förbundsstyrelsen. Karin bokade konferensrum i Missionskyrkan, Uppsala. Först för ca 30 personer men fick ganska snart boka en annan lokal i kyrkan då hon såg tillströmningen av deltagare till föreläsningen, strömma in. Ett stort tack till Karin för hennes arbetsinsats!